Volta La Marina: Cherro gana en Xàbia; Milán sigue líder

Javier Cherro © VLM

Una caiguda massiva del gran grup, quan rodava a mes de 45 Km/h, va marcar la tercera etapa de la Volta Ciclista a la Marina, Xàbia-Xàbia. La ‘montonera’ ha sigut tal que Verdier Mathieu del Lubricantes Benacantil; Andreu Ferrairo de Beniopa i Miguel Galletero del Nutrifitnes han sigut evacuats al Centre Hospitalari de Dénia amb, segons una primera estima, lesions de consideració. Una altra caiguda va produir la ruptura de clavícula de José López Gil del Mobel Monforte i una bretxa en la cara de Pascual Orengo, pare, per a entendre’ns.

La primera meta volant, Km 4, va propiciar que el Cliniconfort tirara al màxim, la qual cosa ja va marcar la tònica de l’etapa que va ser un no parar i no parar i un tirar i mes tirar, i així en la segona volta la mitjana va ser de 47 Km/h , de 46 en la tercera, de manera que en la primera hora de carrera es van fer quasi . 47 Km.

Després confusió, els de davant se’n van i a l’esprint guanya un clàssic de la Volta, Javier Cherro, per davant d’Oscar Perales al què va avançar en l’últim metre. El temps final ha sigut de 1h. 26 min. 35 seg. Amb una mitjana de més de 47 Km/h. Al final s’han classificat 143 corredors

Pedro Luis Milán contínua com a líder de la general i de la muntanya, Moisés Espinós del Portal de la Marina és el primer en les metes volants, Benito Jorge Ruiz porta el maillot com a primer corredor de la província d’Alacant i la classificació per equips l’encapçala el Cliniconfort.

La pròxima etapa serà el proper diumenge, 2 de febrer, a La Vila Joiosa a les 10 h. com sempre